Ompele valelaskosverho - 17 kohdan ohje

Julkaisupäivä : 27.01.2017

Pidätkö laskosverhoista, mutta et halua käyttää niihin paljon aikaa tai rahaa? Ompele valelaskosverho! Se on laskosverhoa muistuttava kappa, jossa on kiinniommellut laskokset.
Sitä ei tosin voi laskea ylös-alas, mutta saat kiinnostavan kapan, jonka ompelu ei vaadi erikoistarvikkeita. Tässä neuvomme kohta kohdalta kuinka valelaskosverho ommellaan:

Ommeltava kappa tulee olemaan 45cm korkea ja 110cm leveä. Alareunaan ommellaan kolme laskosta, ja yläreunaan kuja verhotangolle. Laskokset jätetään silittämättä, jotta saadaan oikean laskosverhon tunnelma.

Suoran ja siistin valelaskosverhon ompelu vaatii kärsivällisyyttä. Onnistumisen salaisuus on järjestelmällisyydessä ja tarkkuudessa! Mitä tarkemmin asetat neulat, leikkaat, mittaat ja ompelet, sitä kauniimpi verhosta tulee. Ole kärsivällinen, se on vaivan arvoista! Aloitetaan:

1. Leikkaa kangas. Aloitamme valmiiksi leikatusta kangaspalasta, jonka mitat ovat 100x115cm. Kankaan pituus on valmiin kapan korkeus x 2,2 ja leveys on valmiin kapan leveys + 5cm saumanvaraa. Tarkistathan, että hulpioreunat on leikattu pois, jotta valmis verho laskeutuu kauniisti eivätkä reunat kiristä. 

2. Sivusaumojen aika. Aloita huolittelemalla reunat.

3. Silitä huoliteltuihin reunoihin 2,5 cm:n taite. Ompele sivusaumat. Vinkki! Ompelukoneen piston pituus kannattaa säätää pitkäksi. Varmista, että langankireys on hyvä: ommel ei saa kiristää eikä olla liian löysällä. Vedä hieman saumaa käsin, kun ompelet. Silitä sitten sauma huolellisesti samalla vetäen.

4. Silitä alareunaan 1 cm:n taite.


5. Taita sitten 9 cm ja kiinnitä neuloin tasaisin välein.

6. Ompele alin laskos neulojen mukaan. Varmista, että ommel on tasan 9 cm päässä reunasta. Silitä ompeleen kohdasta, mutta älä silitä taitoskohtaa.

7. Aseta verho silityslaudalle kuvan mukaisesti. Mittaa ompeleesta taitteeseen 16 cm ja neulaa 7cm:n kohdalta.

8. Ompele keskimmäinen laskos neulojen mukaan, ja tarkista, että laskos on suora ja 9 cm leveä.

9. Silitä ompeleen kohdalta, ja varo silittämästä taitetta.

10. Aseta verho silityslaudalle kuvan mukaan, mittaa ompeleesta taitteeseen 12 cm, ja neulaa 7cm:n kohdalta. Tämä ylin laskos on siten 7cm leveä, ja kaksi muuta laskosta ovat leveydeltään 9 cm, jotta ompeleet jäävät piiloon. Kun verho on valmis, kaikki kolme laskosta näyttävät siltä kuin ne olisivat leveydeltään 7 cm.

11. Ompele ylin laskos, ja tarkista, että laskos on tasan 7 cm leveä. Silitä ommel.

12. Aseta verho pöydälle, ja mittaa verhon alareunasta yläreunaan 45 cm, joka on verhon valmis korkeus. Merkitse mitta neuloin tasaisin välein, ja silitä taite neulojen mukaan.

13. Yläreunaan haluamme 4 cm:n tankokujan. Mittaa 8 cm saumavara taiteesta, ja leikkaa pois ylimääräinen kangas.

14. Silitä taite keskelle. Yläreunan taite on nyt 4+4 cm.

15. Ompele kuja.

16. Silitä verho ja leikkaa pois langanpätkät.

17. Valmis ripustettavaksi!

Jaa sisältö

Kirjoita kommenti

 (http://...)